Trabzon yöresine ait kaygana nasıl yapılır?
Yumurtayı çırpalım, sütü, yoğurdu ve unu ekleyip çırpmaya devam edelim. Son olarak maydanozu ekleyip krep tavasına 1 yemek kaşığı yağ koyalım. 1 kepçe hamur döküp çok fazla kızartmadan iki tarafını da pişirelim. Her piştiğinde 1 yemek kaşığı yağ eklemeyi unutmayın. Afiyet olsun.
Kaygana tatlisi nereye ait?
Kaygana (Konya Bölgesi)
Kaygananın içine ne konur?
Taze soğan, maydanoz ve dereotu ile yeşil malzemelerle dolu, çok sağlıklı Kaymak, Karadeniz mutfağını özleyen ve hayranlık duyanlar için tasarlanmıştır. İstenirse, mevsimine göre pazı, kara lahana veya ıspanakla da lezzetli olur. Şimdiden afiyet olsun.
Krep mi kaygana mı?
Örneğin, dökmenin bir diğer adı kayanadır. Karadeniz bölgesinde, yumurta, un ve süt karışımından yapılan ve tavada kızartılan krep olarak bildiğimiz böreğin bitkisel versiyonuna kayaya denir.
Kaygana hangi yöreye?
Karadeniz yöresine veya Erzurum kültürüne ait olduğu ileri sürülmektedir.
Kaygana sağlıklı mı?
Kaygana, esas olarak Karadeniz bölgesi ve Erzurum ile ilişkilendirilen bir lezzettir. Yumurta eklenmesi onu besleyici hale getirir ve ayrıca ekmeğin atılmasını önleyerek sürdürülebilir mutfağa katkıda bulunur. Karadeniz bölgesi, mutfak açısından zengin bir bölgedir.
Patates kaygana nasıl yapılır?
Patates kayganası nasıl hazırlanır: Soyulmuş ve yıkanmış patatesler bir kaseye rendelenir. Kıyılmış maydanoz, un, tuz, yumurta ve baharatlar eklenip bir kaşıkla ezilir. Tavaya yağ eklenir ve ısıtılır. Karışımı sıcak bir tavaya dökün ve bir tarafı kızarınca diğer tarafını çevirip kızartın.
Havdel tatlısı nereye ait?
Batman’ın geleneksel tatlısıyla tanışın: Havdel! Pekmezin karamelize aromasıyla zenginleştirilen bu tatlı, mütevazı malzeme listeleriyle benzersiz lezzetleri yakalayan yöresel tariflerin çok güzel bir örneği.
Kayganaya peynir konur mu?
Kaygana’nın ana malzemeleri peynir ve maydanozdur. İsterseniz peynir ve maydanoz yerine çedar peyniri, salam, süzme peynir, dereotu gibi farklı kombinasyonlar deneyebilirsiniz.
Krep hangi ülkeye ait?
Krep, Fransız mutfağından tüm dünyaya yayılmıştır. Dünyanın farklı ülkelerinde farklı isimlerle bilinen bu yemek, genellikle kahvaltıda tercih edilir. Ülkemizde Akıtma, Cizlama, Cızlak gibi isimlerle bilinen krep, tatlı veya tuzlu olarak servis edilebilir.
Kayganaya kabartma tozu konulur mu?
Kaygana nasıl hazırlanır: Un, su, tuz ve kabartma tozunu derin bir kaseye koyun ve hafifçe sıvı hale gelene kadar karıştırın. Tepsi ısıtılır ve yağlanır. Bir kepçe yardımıyla sıvı hamur sıcak tepsiye dökülür. Piştikten sonra servis edilir.
Yumurtalı ekmek kayganası nasıl yapılır?
Bir karıştırma kabında yumurta ve sütü çırpın. Ekmek dilimlerini karışıma batırın ve ön ve arka taraflarından yağda kızartın. Üzerine maydanoz ve siyah kimyon serpin. Servis tabağında servis edin.
Cızlak ne demek?
Cırıkta (Akıtma-Cızlak) – Amasya Lokma hamuru kıvamında bir hamur suyla hazırlanır. 1 saat mayalanmaya bırakılır. Bu hamurdan bir kepçe odun ateşinde ısıtılmış bir fırın tepsisine dökülür ve hemen yayılır. Alt üst edilerek pişirilir.
Cızlama tarifi nasıl yapılır?
Krep (cizlama) nasıl yapılır? Yumurta, süt, tuz ve yağı çırpın. Homojen bir karışım elde ettikten sonra kepçe yardımıyla dökün. Krep hazır, krepi ters çevirin ve pişirin.
Krep için un yerine ne kullanılır?
Nohut ununu özellikle tuzlu hamur işleri, börekler, ev yapımı tuzlu kurabiyeler, kraker ve kreplerde kullanabilir, köfte karışımlarına da galeta unu yerine ekleyebilirsiniz.
Patates kaygana nasıl yapılır?
Patates kayganası nasıl hazırlanır: Soyulmuş ve yıkanmış patatesler bir kaseye rendelenir. Kıyılmış maydanoz, un, tuz, yumurta ve baharatlar eklenip bir kaşıkla ezilir. Tavaya yağ eklenir ve ısıtılır. Karışımı sıcak bir tavaya dökün ve bir tarafı kızarınca diğer tarafını çevirip kızartın.
Kayganaya kabartma tozu konulur mu?
Kaygana nasıl hazırlanır: Un, su, tuz ve kabartma tozunu derin bir kaseye koyun ve hafifçe sıvı hale gelene kadar karıştırın. Tepsi ısıtılır ve yağlanır. Bir kepçe yardımıyla sıvı hamur sıcak tepsiye dökülür. Piştikten sonra servis edilir.
Yumurtalı ekmek kayganası nasıl yapılır?
Bir karıştırma kabında yumurta ve sütü çırpın. Ekmek dilimlerini karışıma batırın ve ön ve arka taraflarından yağda kızartın. Üzerine maydanoz ve siyah kimyon serpin. Servis tabağında servis edin.
Hamsi kayganası nedir?
Hamsi kayanası genellikle Karadeniz kahvaltısında tüketilir. Yumurta, mısır unu ve turşu hamsi içeren bu tarif besin içeriğiyle öne çıkar. Hamsi kremasını kahvaltıda veya diğer öğünlerde servis edebilirsiniz.