İçeriğe geç

Yeraltı Suyu Arama Belgesi Nasıl Alınır

Yeraltı suyu kullanma belgesi nereden alınır?

Madde 13 – Arama, kullanma veya ıslah ve tadilat belgesi almak isteyen kişi, bulunduğu yerdeki Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne doğrudan, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yoksa en yakın memur aracılığıyla Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne başvurur.

Su arama ruhsatı nasıl alınır?

Jeoloji mühendisi önce bir keşif belgesi hazırlar ve ilgili DSİ bölge müdürlüğüne sunar. DSİ bölge müdürlüğünün kontrol mühendisleri tarafından yapılan inceleme sonucunda sahanın sondaja uygun olduğu tespit edilirse, DSİ arazi sahibi adına bir arama belgesi düzenler. Bu belge sondaj yapmak için gereken izin belgesidir.

Kaç metreye kadar izinsiz sondaj yapılır?

El ile kazılmamış ve 10 metreden derin olan tüm su kuyuları için sondaj mesafesi geçerli olacaktır. 10 metreden daha az derinliğe sahip kuyular yasa kapsamına alınmamıştır ve insanlara bu konuda özgürlük verilmiştir.

Su ihtiyaç belgesi nereden alınır?

Arazi için su ihtiyacı belgesi (Arazi, tapu sahibine ve suyun kullanım amacına bağlı olarak Devlet Tarım Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlükleri veya Ticaret ve Sanayi Odalarından alınır.) Özel durumlardaki araziler için ilgili makamlardan onay yazısı alınması gerekmektedir.

Kaçak sondaj cezası ne kadar?

Kaçak sondaj: Keşif ruhsatı olmadan açılan kuyular. Devlet Su Kaynakları Müdürlüğü yetkilileri tarafından bulunursa, kuyu DSİ tarafından kapatılır. Kapatma bedeli kuyu sahibinden tahsil edilir ve yerel yetkililer de kuyu sahibinden 2.000’in 7’sini tahsil eder.

Yeraltı suyu en fazla kaç metreden çıkar?

“Su yeraltından kaç metre çıkar?” sorusunun cevabını bulmak için kaynağın derinliğinin bilinmesi gerekir. Yeraltı suyu her bölgede farklı derinliklerde olabilir. Sondajla ulaşılabilen su bazen 1000 metreye, bazen de 100 metreye ulaşabilir.

Bir arazide su olup olmadığını nasıl anlarız?

Bir alanda suya ihtiyaç duyulduğunda, bir vadi gibi bir alanda çakıl veya kum katmanları arasında bir kil tabakasının bulunması, alanda su olduğunun bir göstergesidir. Bu tür arazilerdeki su belirtilerini inceleyerek, sondajın yapılması gereken alanı belirlemek mümkündür.

Sondaj metresi kaç lira 2024?

Sondaj fiyatları 50.000 TL’den başlar ve sondajın yeri ve derinliğine göre fiyat artar. İstanbul’da maksimum 50 metre. 200 mt. ile ulaşılabilecek mesafede sondajlar yapılır. Sondaj fiyatları 50.000 TL ile 180.000 TL arasında değişmektedir.

Yeraltı suları kime aittir?

Bilindiği üzere, yeraltı suları Anayasa’nın 168. maddesi anlamında “doğal zenginlik ve kaynaklardan” biridir. Bu bağlamda, devletin kontrolü ve tasarrufu altında bulunan yeraltı suları, sahipsiz kamu mallarından biridir.

2 sondaj arası kaç metre olmalı?

Yasaya göre iki su kuyusu arasında 500 metre mesafe olması gerekiyor, aksi takdirde yeraltı su kaynaklarının araştırılması ve kullanılması için ruhsat verilmeyecek. Aynı zamanda iki karşıt taraf arasında 1000 metreden az mesafe bulunan arazilerde sondaj uygulamasına izin verilmiyor.

Tapulu araziden çıkan su kime aittir?

Özel su ise, kayıtlı bir mülkten gelen ve yalnızca o mülkün ve sahibinin kişisel ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek kadar olan sudur. Yasal malik, kaynak suyunu, yani mülkiyete tabi özel suyu kendi takdirine göre elden çıkarma yetkisine sahiptir.

Kaçak sondaj kime şikayet edilir?

İhbarcının kimlik bilgilerinde gizlilik ilkesi esastır. Kaçak veya usulsüz su tüketimini ALO 185, www..tr veya size en yakın şubemize başvurarak bildirebilirsiniz.

DSİ yeraltı suyu kullanma izin belgesi nasıl alınır?

Kullanım belgesi ve ekleri için başvuru formu: Yeraltı suyu arama kuyusundaki suyun kullanılması durumunda; kullanım belgesi ve ekleri için başvuru formu, ilgili DSİ. Bölge Müdürlüğü’nün onayı alındıktan sonra başvuru sahibine kullanım belgesi düzenlenir.

Yeraltı suyu arama belgesi nedir?

“Keşif ve İşletme Lisansları” adı altında verilen bu lisanslar, kuyunuzun delinmesi ve tamamlanmasının sorumlu bir mühendisin gözetiminde olduğunu gösterir. Yine, sondaj lisansları kuyunun uygun proje koşulları altında ve optimum verimlilik düşünülerek delindiğini gösterir.

Sondaj ruhsatı kaç günde çıkar?

Belgeler firmamıza iletilecek ve firmamızdaki sondajcıların ve jeoloji mühendislerinin onayı ve imzası tamamlandıktan sonra başvuru süreci başlayacaktır. Başvuru yapıldıktan sonra lisansın ulaşması beklenmektedir. DSI tarafından her lisans için teslim süresi 21 gündür.

Su kullanım izin belgesi nasıl alınır?

Kullanım belgesi ve ekleri için başvuru formu: Yeraltı suyu arama kuyusundaki suyun kullanılması durumunda; kullanım belgesi ve ekleri için başvuru formu, ilgili DSİ. Bölge Müdürlüğü’nün onayı alındıktan sonra başvuru sahibine kullanım belgesi düzenlenir.

Sondaj belgesi nereden alınır?

Bu izin Devlet Su Yönetim Otoritesinden alınır. Arazilerinde artezyen körfezi açmak isteyen kişiler bu prosedürü yürüten şirketlerle iletişime geçmelidir. Bu şirketler ayrıca gerekli mühendislik çalışmaları yapıldıktan sonra kişi adına izin verme yetkisine sahiptir.

Sondaj ruhsatı kaç günde çıkar?

Belgeler firmamıza iletilecek ve firmamızdaki sondajcıların ve jeoloji mühendislerinin onayı ve imzası tamamlandıktan sonra başvuru süreci başlayacaktır. Başvuru yapıldıktan sonra lisansın ulaşması beklenmektedir. DSI tarafından her lisans için teslim süresi 21 gündür.

Ormandan su izni nasıl alınır?

Su hattının geçeceği il, ilçe veya köyün alanını belirten gerekli yazılar mahalli idarelere gönderilir. Daha sonra su hattının döşeneceği tesisin planı dört set halinde eklenerek orman müdürlüğüne teslim edilir. Başvuru tamamlandıktan sonra müdürlük başkanı tarafından onaylanmış taahhüt belgesi alınması zorunlu hale gelmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Evi Olan Escort