İçeriğe geç

Bina Ile Ilgili Sorunlar Için Nereye Başvurulur

Apartmanda sorun olursa nereye şikayet edilir?

Şikayetler kat malikleri kuruluna, denetim kuruluna veya yargı makamlarına yapılabilir. Kat malikleri, yöneticinin görevlerini ihmal ettiğini veya yetkilerini kötüye kullandığını düşünürlerse, bunu öncelikle kat malikleri toplantısının gündemine alabilirler.

Bina nereye şikayet edilir?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, vatandaşlarla kişisel iletişim kurmak amacıyla 2013 yılında Alo 181 Çağrı Merkezi’ni faaliyete geçirdi. Bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik Vizyonu 2023 ve yaşam kalitesini iyileştirmek için İnsan-Çevre İlkesi çerçevesinde Alo 181 aracılığıyla vatandaşlara haftanın 7 günü, günde 24 saat hizmet vermektedir.

Bina denetimi için nereye başvurulur?

Başvurunuzu, Merkezi Yapı Denetim Komisyonu’nun web adresi üzerinden kullanıcı adınız ve şifrenizle Ulusal Yapı Denetim Sistemi’ne giriş yaparak takip edebilirsiniz.

Riskli bina tespiti için nereye başvurulur?

Bu talep için çoğunluk aranmaz. Riskli yapı beyanı talebinde bulunmak isteyen malik, gerekli belgelerle birlikte dilekçesini Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne, Bakanlıkça yetkilendirilen birimlere veya doğrudan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne sunarak başvurusunu tamamlayabilir.

Apartman kurallarına uymayanlara ne yapılabilir?

Maddede belirtilen yükümlülükler genel niteliktedir. Bu yükümlülüklere uymayanlar konut idaresi tarafından uyarılmalı, uyarıya rağmen davranış devam ederse yasal işlem yapılmalıdır.

Komşu saat kaça kadar gürültü yapılabilir?

Gece gürültü yasağı genellikle akşam 10’da başlar ve sabah 7’ye kadar sürer. Bu saatler arasında yüksek sesle konuşmak, müzik dinlemek veya diğer yüksek sesli aktiviteler yasaktır. Bu kurallara uymayan herkes gürültü kirliliği beklemelidir.

Alo 176 ne işe yarar?

Kültür ve Turizm Bakanlığı İletişim Merkezi Alo 176, Bakanlığımızla ilgili vatandaşlarımızdan, yerli ve yabancı turistlerimizden gelen her türlü bilgi, öneri ve şikayetlere cevap vermektedir.

Alo 181’e ne şikayet edilir?

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI.

174 neyin numarası?

Tüketicinin gıda güvenliğine ilişkin her türlü bildirim ve şikâyetini yetkili mercilere kolayca ulaştırabilmesi, bildirimlerin tek bir merkezden yönetilebilmesi, en kısa sürede tüketiciye dönüş yapılabilmesi ve sonuçlarının takip edilebilmesi amacıyla ALO174 Gıda Hattı 14 Şubat 2009 tarihinde faaliyete geçirilmiştir.

Binanın sağlamlığını kim kontrol eder?

Binamın depreme dayanıklı olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? Riskli bina yapılarının testleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisanslı kuruluşlar, belediyeler ve özel kuruluşlar tarafından yapılabilir. Ev sahipleri binanın dayanıklılığını ölçmek için deprem testlerini iki şekilde talep edebilirler.

Binaların denetimini kim yapar?

Yapı Denetimi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Yapı denetimi, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş özel kuruluşlar tarafından yapılmaktadır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı riskli yapı tespiti ücretli mi?

Riskli yapıların tespitine ilişkin giderler, Bakanlık veya idare tarafından sorumluya bildirildiği tarihten itibaren bir ay içinde ödenir.

Evim sağlam mı nasıl öğrenirim?

Evin deprem güvenliğini sorgulama Yaşadığım binanın depreme dayanıklı olup olmadığı sorusuna verilebilecek cevaplardan biri de e-devlet üzerinden sorgulama yapmaktır. AFAD’ın e-devlet sisteminde yayınladığı “Deprem Riski Sorgulama” sekmesini kullanarak evinizin depreme dayanıklı olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.

Riskli bina tespiti kim yapar?

Sahipleri tarafından riskli binaların belirlenmesi Bina sahipleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisanslandırılmış kuruluşlarla iletişime geçerek binalarının risk değerlendirmesine tabi tutulması seçeneğine sahiptir. Bu belirlemeyle ilişkili tüm maliyetler sahiplerinin sorumluluğundadır.

Bina sağlamlık testi için nereye başvurulur?

Bina sağlamlığı denetimi için nereye başvurulur? Bina sağlamlığı denetimi için gerçekleştirilmesi gereken bazı adımları bilmek gerekir. Bina bütünlüğü denetimleri bulunduğunuz yerde belediye Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilebilir.

Apartmanda rahatsız eden komşuyu nereye şikayet edebilirim?

Bizi rahatsız eden veya şikayet etmek istediğimiz daire hakkında üç yere şikayette bulunabiliriz. Bu yerler; Sulh Ceza Hakimliği, Belediye ve Kolluk Kuvvetleridir.

Apartman düzenini bozan kişi hakkinda ne yapılmalı?

Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre kötü komşulara karşı yasal yollar bulunmaktadır. Komşunuz gürültü yapıyorsa, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Alo 181 Gürültü Şikayet Birimi’ne istediğiniz zaman başvurabilirsiniz. Alo 181 Gürültü Şikayet Birimi 7/24 esasına göre çalışmaktadır.

Sorunlu komşu binadan nasıl atılır?

Komşularını rahatsız eden bir kiracı tahliye edilebilir. Kiracı komşularını rahatsız ederse, ev sahibi kiracıya bir bildirim göndermeli ve rahatsızlığı en az 30 gün içinde gidermesini istemelidir. Kiracı sorunu belirlenen süre içinde gidermezse, artık bir tahliye davası açılabilir.

Alo 181’e ne şikayet edilir?

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort